Uvjeti kupnje i korištenja, privatnost podataka

Uvjeti kupnje i korištenja
Uvjeti kupnje sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke Bio Sativa d.o.o. i kupca.

OSNOVNI PODACI
U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice biosativa.org (u daljnjem tekstu: web shop, Bio Sativa d.o.o. ili prodavatelj).
Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.
Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

PRODAVATELJ/POSREDNIK U TRGOVINI/ IZVRŠITELJ USLUGA
Prodavatelj/posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je: Bio Sativa d.o.o., sa sjedištem Nikole Mašića 7/1, 10000 Zagreb, OIB: 57353927938 (u daljnjem tekstu Prodavatelj).
Tvrtka je upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem Tt-17/747-2. Temeljni kapital u iznosu od 20.000,00 kn uplaćen je u cijelosti. Odgovorna osoba: J. Zubak. HR36 2360 0001 1023 8745 6 (Zagrebačka banka d.d. Zagreb).

POSLOVNA SPOSOBNOST
Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem WebShop-a.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA
Posjećivanjem i korištenjem WebShop-a Bio Sativa d.o.o. prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.
Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail, prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

CIJENE
Sve cijene prikazane u WebShop-u izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca, s uključenim pdv-om. Izražene cijene su cijene bez troškova dostave, koji se izračunavaju pri završetku kupnje.

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod samo kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe ili preda telefonsku narudžbu.
Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:
Uplata na račun – internet bankarsvo (e-banking) ili opća uplatnica (u banci, pošti, Fini)
Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku kada www.biosativa.org elektroničkim putem zaprimi narudžbu.
U trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će automatskim elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena, odnosno da je proizvod naručen.
U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada prodavatelj zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.
Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabrana uplata na račun, prodavatelj se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 dana. Nakon isteka 3 dana od primitka narudžbe, prodavatelj ne jamči za raspoloživost proizvoda.

ISPORUKA Mail Boxes Etc. I TROŠKOVI
Naručene artikle šaljemo Mail Boxes Etc.-u kao pošiljke ili pakete u roku od 3 radna dana od dana primitka narudžbe, odnosno uplate.
Poslujemo i dostavljamo samo unutar Hrvatske.
Troškove slanja snosi kupac.
Rok isporuke kod Economy opcije je 2-3 radna dana.
Ako je vrijednost narudžbe u Economy opciji iznad 199 kn, dostava je besplatna, dok je ispod 199 kn 37,50
kn s PDV-om.
Rok isporuke kod Express opcije je 1-2 radna dana, a trošak isporuke je uvijek 37,50 kn s PDV-om.
Mail Boxes Etc. NE NUDI uslugu zvanja primatelja prije dostave, odnosno telefonsku najavu dostave.
Zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.

ROKOVI SLANJA
Gotovo sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 16 sati obrađujemo isti dan i u većini slučajeva pošiljka se isti dan predaje u Mail Boxes Etc. Narudžbe zaprimljene nakon 16 sati radnim danom predajemo sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 16 sati te narudžbe pristigle tijekom vikenda predaju ponedjeljkom. Narudžbe pristigle tijekom praznika obrađuju se prvog radnog dana.
Nakon što pošiljku predamo u Mail Boxes Etc., nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave. Ako se izabere Economy opcija, dostava se vrši unutar dva do tri radna dana, dok se kod Express opcije vrši unutar jednog do dva radna dana.
Dostava se ne vrši subotom, nedjeljom i praznicima!

PRIJENOS VLASNIŠTVA I OBVEZE KUPCA
Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke Mail Boxes Etc.-u.
Bio Sativa d.o.o. nije odgovorna u slučaju da ste adresu dostave unijeli neispravno te iz tog razloga paket nije došao na odredište. Bio Sativa d.o.o. nije odgovorna ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.
O dostavi paketa brine se Mail Boxes Etc. te se za sva pitanja kupac može slobodno obratiti na mail dostava@mbe.hr
U slučaju da kupac naruči robu, a ne preuzme pošiljku ili je odbije primiti te ponovno naruči robu putem WebShop-a Bio Sativa d.o.o., prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate dostavnih troškova od prethodnog slanja nepreuzete robe.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati. Napominjemo da su naručeni proizvodi pakirani na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

PRAVO NA RASKID UGOVORA
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda.
Kako bi ostvario pravo na raskid ugovora, kupac je dužan o svojoj namjeri pismeno obavijestiti prodavatelja.
Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći obrazac za raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.
Ukoliko su proizvodi isporučeni kupcu, kupac je dužan vratiti naručene proizvode o svom trošku najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe, te vraćeni proizvodi moraju biti neoštećeni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži. Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe.
U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, prodavatelj je dužan izvršiti povrat uplaćenoga novca, u roku 14 dana od dana primitka vraćenih proizvoda, umanjenog za troškove dostave.
Ako je dostava proizvoda izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge dostave u iznosu stvarnih troškova dostave.
Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, prodavatelj će kupca e-mailom obavijestiti da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti ugovorne troškove odlazne i povratne dostave.
Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada je prodavatelj predao proizvod Mail Boxes Etc.-u.

REKLAMACIJE I POVRATI
Reklamacije proizvoda priznaju se u roku 8 dana od kupnje i samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje.
Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:
– isporuka robe koja nije naručena;
– isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.
U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Prodavatelju i to e-mailom na info@biosativa.org, ili telefonski na broj +38512301603 ili pismeno na adresu: Bio Sativa d.o.o., Nikole Mašića 7/1, 10000 Zagreb.
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, moli se da kupci u prigovoru navedu broj narudžbe i broj računa. Bio Sativa d.o.o. potvrdit će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.
U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili na zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.
Troškove zamjene pogrešno isporučenih proizvoda snosi prodavatelj, a troškove zamjene oštećenih proizvoda snosi kupac. Pogrešno isporučeni vraćeni proizvodi moraju biti neoštećeni i nekorišteni, a kupac je dužan priložiti račun. Bez računa nije moguće uvažiti reklamaciju.

PISANI PRIGOVOR POTROŠAČA
U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni, možete podnijeti pisani prigovor tvrtki Bio Sativa d.o.o. putem pošte na adresu Bio Sativa d.o.o., Nikole Mašića 7/1, 10000 Zagreb ili putem e-maila info@biosativa.org.
Bio Sativa d.o.o. će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.
Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016., diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju bit će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

PODACI O PROIZVODIMA
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.
U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda, ne radi se o nedostatku proizvoda.
Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u prodavatelja podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shop-u prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

PRIVATNOST PODATAKA
U ime WebShopa Bio Sativa d.o.o. obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici WebShopa Bio Sativa d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Cookie Policy - Kolačići

Cookie Policy

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25. 3. 2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem Cookie-a i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?
Isključivanjem kolačića odlučujete da li ćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li Bio Sativa d.o.o. koristi kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vama omogućile bolje korisničko iskustvo.

Izjava o odgovornosti i završne odredbe

IZJAVA O ODGOVORNOSTI

Informacije o uljima i drugim proizvodima ovdje se nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga. Ove informacije NISU medicinski savjeti i ne predstavljaju zamjenu za konvencionalno liječenje.
Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima. Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na Stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka.
Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći.

ZAVRŠNE ODREDBE
Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta, a potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete kupnje, da se s njima slaže te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupnji.